Hva er Smilefjesordningen?

Smilefjesordningen er til for at bedrifter skal få tilrettelagt informasjon om resultatene av Mattilsynets tilsyn med serveringssteder. Smilefjesrapporten skal plasseres slik at den er lett synlig og du som kunde får informasjon før du velger om du vil spise på serveringsstedet.

Rapporten «smilefjeset» viser hvordan den hygieniske standarden var ved siste inspeksjon. Smilefjes-symbolene som deles ut har tre varianter: smilefjes, strekmunn og sur munn.

Hvem er med i Smilefjes-ordningen?

Restauranter, kafér, og andre spisesteder hvor kundene sitter og spiser maten på stedet er med i denne Smilefjes-ordningen.

Tilsynsresultat fra tilsyn hos Eyde Konditori – 23. mai 2024

Eyde Konditori hadde i mai «smilefjestilsyn», og vi er stolte av at vi igjen har fått smilefjes fra Mattilsynet. Det betyr at vi oppfyller alle krav til hygiene og mattrygghet, noe som er viktig for oss når vi serverer deilige bakverk og retter til våre kunder.

Last ned våre tilsynsresultater her om ønskelig eller les mer om tilsynsresultatene fra 23.5 på Mattilsynets sider!

Gjester på et serveringssted med smilefjesresultat fra Mattilsynet. Foto: Mattilsynet

Gjester på et serveringssted med smilefjesresultat fra Mattilsynet. Foto: Mattilsynet

Tilsynsresultat

Mattilsynet har kontrollert etterlevelsen av sentrale krav i matlovgivningen. Resultatene baserer seg på observasjonene som ble gjort og de opplysningene vi fikk under inspeksjonen.

Dette ser Mattilsynet etter under et tilsyn

Når Mattilsynet kommer på tilsyn hos oss, følger de en felles mal basert på fire hovedområder. Disse hovedområdene omfatter 25 kravpunkter som de kan sjekke. Inspektørene sjekker ikke nødvendigvis hvert eneste kravpunkt ved hvert tilsyn, men de kontrollerer minst ett fra hvert hovedområde. Smilefjeset vi får, bestemmes av den dårligste karakteren gitt på de kontrollerte kravpunktene.

Mattilsynets inspektører utfører tilsyn basert på følgende fire hovedområder

  • Ledelse og rutiner
  • Mathåndtering og tilbereding
  • Lokaler og utstyr
  • Sporbarhet og merking

For mer detaljert informasjon, gå til Matportalen.no.

Les også: Smilefjesordningen fra Mattilsynet.

Hos Mathuset Eyde Konditori kan du nyte en rekke ferske, hjemmelagde produkter, laget med kjærlighet og omtanke.Vi legger stor vekt på kvalitet og bruker kun de beste ingrediensene.

Kom innom oss for en smakfull opplevelse og se selv hvorfor vi har fått smilefjeset!